A lakásod legjobb arca

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Miért lehet jobban eladni egy felkészített lakást?

2017. augusztus 31. - AÁ13

Nem kérdés, hogy egy jól felkészített lakás rövidebb idő alatt talál vevőre, kevesebb időt tölt el az ingatlanpiacon. Rövidebb idő alatt és jobb áron talál vevőre. Ha nem így lenne, nem is volna sok értelme a felkészítésnek, időt, energiát és pénzt áldozni rá. Miért van ez így, hiszen ugyanaz a lakás? Sarkosítva azt is lehet mondani, hogy csak ki van díszítve, de tudjuk, hogy ez azért nem igaz teljesen. Miért működik a Home Staging?

A válasz egyszerű, az első benyomással magyarázható. Ahogy az élet sok területén, úgy a lakásvásárlásnál is számít az első benyomás. Ahogy belépünk a lakásba, azonnal eldől, hogy a kifogásokat fogjuk keresni, amivel esetleg lealkudhatjuk az árat, vagy azt nézzük, hogyan tudnánk az életünket belehelyezni a lakásba, elképzeljük magunkat benne.

Azt a lakást fogjuk megvenni a sok hasonló adottságú közül, ahova belépve jól érezzük magunkat, ahova azonnal beköltöznénk. Egy üres lakás nem otthonos, nem hívogató. Nyilván a lakás adottságai nem változnak a felkészítéstől, mégis egész más érzés. Az emberek nagy többsége nem látja a lakásban rejlő lehetőségeket, csak a teret látja, de nem tudja, hogyan tudna ő ott élni, mit lehetne vele kezdeni. A Home Staging nekik segít, hiszen otthonossá, hívogatóvá teszi az üres szobákat, helyiségeket, megmutatva annak legjobb arcát.

A másik véglet, amikor egy bútorokkal és dísztárgyakkal telezsúfolt lakásba kellene beleképzelni magunkat, de nem látunk mást, mint egy másik ember, család életét. Mindenki a lehető legtágasabb és legvilágosabb lakást keresi, de egy zsúfolt, sötét, nem megfelelően megvilágított lakás sokkal kisebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Hiába mondjuk a vevőnek, hogy milyen nagy a lakás, látja ő is az alaprajzon, mégis azt látja, hogy nincs élettér.

Ha egyáltalán nem, vagy csak keveset szeretnél a lakásod felkészítésére költeni, akkor is van néhány dolog, amit meg tudsz tenni a könnyebb és gyorsabb eladhatóság érdekében.

Takaríts ki!

Amikor mi kerestünk lakást, volt olyan, ahol főtt a húsleves a tűzhelyen, jó zsíros szagokkal volt tele a levegő. Ha ennyire nem is szokott durva lenni a helyzet, de előfordul, hogy tele a mosogató mosatlan edénnyel, a padlón a gyerekek által elszórt játékok, tárgyak, a lakásban szerteszéjjel ruhák, ahol éppen kiesett a kezükből. Csillogjon a padló, a csempe, de még a lámpák, bútorok is!

Pakold el a személyes tárgyakat!

Fogj egy vagy több dobozt és söpörd bele a polcokon, komódokon, falakon található személyes tárgyakat! családi fényképeket, utazási, nyaralási emlékeket, gyerekrajzokat. A gyerekszoba is legyen minél személytelenebb; a plüssöket, játékokat tedd be a szekrénybe. Minél kevesebb olyan tárgy legyen szem előtt, ami a jelenlegi tulajdonosokra utal.

Kapcsold fel a villanyt!

Említettem, hogy a lehető legvilágosabb lakást keresik a vevők. Kapcsold fel az összes mennyezti világítást! Ahova csak tudsz (és jól is mutat), tegyél hangulatfényt, és kapcsold is be! Vigyázz, hogy ne karácsonyi díszkivilágítás legyen, de érdemes 1-2 helyre elhelyezni kiegészítő világítást.

Szelektálj a bútorok között!

Nem azt kell megmutatni, mennyi bútort fér el a helyiségben, mennyi mindent tudsz belezsúfolni, hanem a tér adta lehetőségeket. Bőven elég annyi bútor, amennyi magadja az adott helyiség fukcióját, a többire semmi szükség. Egy kisebb nappaliba például bőven elég egy kanapé, egy fotel, egy komód és némi dekoráció (nem személyes).

Legyen alaprajzod!

Méretarányos és berendezett alaprajzod is legyen, amit a vevő kezébe tudsz nyomni, hogy bármikor rápillantva fel tudja idézni a látottakat, ezzel segítve a pozitív döntésben.

Készíts profi fotókat!

Ha mér időt és energiát áldoztál a lakás felkészítésére, mutasd is meg! Ne telefonnal készített, nem megfelelő beállítású és felbontású képekkel hirdesd a szép lakásod, hanem igazi profi fotókkal, ami felkeltik a vevők érdeklődését!

pexels-photo-269218_1.jpeg

 

Ha tetszett a cikk, kedveld, oszd meg, esetleg csatlakozz a Facebook oldalunkunkhoz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ap-homestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr1712793970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása