A lakásod legjobb arca

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Miért ér többet egy felkészített lakás?

2017. augusztus 16. - AÁ13

Nem a potenciális vevőktől ugyan, de sokszor hallom, hogy szép a lakás, de túl magas az ára. Gondoljunk ebbe egy kicsit bele, hogy miért van ez, mert az igaz, hogy magasabb áron kerülnek a piacra a felkészített lakások.

pexels-photo-472355.jpeg

Az első reakció mindig az, hogy mennyire szép a lakás, szívesen laknának benne. 10 emberből 9 viszont azt mondja, hogy túl magas az ára. Azon túl, hogy nyilvánvalóan nem a 9 ember közül fog kikerülni a vevő, érdemes ezzel egy kicsit foglalkozni.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy mitől szebb a lakás a többi környékbeli, hasonló elosztású lakástól. A válasz egyszerű: fel lett készítve az eladásra. Ez a fent említett 9 embernek nem mond semmit, nem fogja őket meggyőzni, így ezt nem érdemes mondani és nem is célszerű.

Fordítsuk le a potenciális vevő nyelvére, azaz nézzük az ő szemszögéből, és válaszoljunk a felmerülő kérdésekre, kifogásokra.

Szép, szép, de ettól még csak egy panel, nem lesz nagyobb... Először is van egy teljeskörűen felújított lakás. (Most arról a Home Stagingről beszélünk, amikor az eladó hajlandó a magasabb eladási ár érdekében áldozni némi összeget a lakásra.) A teljesen felújított nem tisztasági festést jelent, hanem tényleg minden kifogástalan, sok esetben új.

Ez csak egy szépen kifestett lakás, üresen kapod. Ez nem így van. A bútorok nagy része valóban "csak" dekoráció, azért vannak, hogy megmutassák a lakásban rejlő lehetőségeket, de megvásárolhatóak, ha megtetszik. (Előfordul, de inkább a magasabb értékű lakások esetében.) Az viszont nem igaz, hogy a lakás teljesen üres, hiszen van benne egy szép, minőségi gépekkel felszerelt konyhabútor, ahova tényleg csak az étkészletet és az evőeszközöket kell bepakolni. Ugyanígy a fürdőszobabútor is a ár részét képezi.

Szép, de nem mindenkinek jön be a berendezés. Ez valóban így van, de nincs is ezzel semmi baj. Nem kell ezekkel a bútorokkal élni, hiszen csak a berendezés lehetőségét adja meg, hogy az is lássa a lakás adottságait, aki az üres falakat nézve nem. Kevés ember vesz egy lakást úgy -talán csak az, aki az első lakását veszi-, hogy nincsenek bútorai, ők nem is tudnának mit kezdeni a berendezéssel, viszont segít nekik abban, hogy hova tegyék a sajátjukat.

Csalókák a képek, lakva nem ennyire tágas. Pontosan ilyen tágas, ha nincsen telepakolva, de sajnos az emberek hajlamosak telepakolni a lakásukat minden fölösleges dologgal. A lomoknak, használaton kívüli, "majd jó lesz egyszer valamire" dolgoknak vesznek tárolókat, de ez egy másik téma, ez inkább lomtalanítás.

Nincs elég hely a család dolgainak tárolására. Valóban nincs, mert pl egy másfél szobás lakás célcsoportja nem egy többgyerekes család, de még egy gyerekkel is kérdéses. Nem mondom, hogy nem laknak másfél szobás lakásban gyerekekkel, de a legtöbben nem velük együtt költöztek be, hanem ők már oda érkeztek, és előbb-utóbb el fognak költözni, mert kinőtték.

Szép, de nem életvitelszerű. Milyen legyen egy teljesen új lakás, amiben ebben a formában még senki sem lakott? Most komolyan. Az sem életvitelszerű, ha a gyerekek lemennek a játszótérre, én meg összerántom a lakást, éa a felérkezésüktől számított kettő percen belül már borul a rend, de attól még elpakoltam, és ha lefotóztam volna, mutogathatnám, hogy ilyen a lakásunk. Egy eladásra szánt lakás viszont legyen már szép, tiszta és rendezett!

Összegezve egy felkészített lakás ára azért magasabb a többinél, mert erre egyetlen fillért sem kell költened, ha nem akarsz. Tisztasági festés sem kell, ha nem akarod, mert senki sem lakott a felújítás óta benne.

 

Ha tetszett, megoszthatod és/vagy csatlakozhatsz a Facebook-csoportunkoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ap-homestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr6512751450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása