A lakásod legjobb arca

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Home Staging és Feng Shui

2017. július 27. - AÁ13

Amikor először hallottam a Home Stagingről, azt hittem, csak egy rendrakás. Aztán ahogy egyre többet megtudtam, fogalmam sem volt, mint gondoljak, mert nagyon tetszett, amit hallottam, de sok esetben szöges ellentéten állt azzal, amit a Feng Shuiról tanultam. Nem tudtam, hogy hozom össze a kettőt, de az első nap végére kiderült, hogy nem is kell.

Nem kell, mert nem ugyanaz a céljuk. Amíg a Feng Shui a saját élettered kialakításáról szól, a Home Staging ezzel ellentétben pont arról, hogyan vedd ki magad a lakásból, hogyan tüntesd el magad, hogy a leendő vevő magáénak érezhesse, ne pedig a te életedbe kelljen beleképzelnie magát.

Tegyük fel, hogy van egy lakásod, amit az évek során kialakítottál a Feng Shui szerint úgy, hogy az neked és a családodnak a lehető legjobb legyen! A berendezéskor figyelembe vetted a saját és a család születési dátumát és mindent, ami ahhoz kell, hogy a lakáson belül a területek a ti élethelyzeteteknek megfelelően, a ti céljaitok szerint legyen energetizálva. Ezt a lakást most valami oknál fogva szeretnétek eladni. A lakást, ami a ti életetek lenyomata. Jön a vevőjelölt, és bármennyire szépen kitakarítasz, elpakolsz, akkor is a te tárgyaidat, a te életedet látja (aki Feng Shui szemmel nézi, talán azt is látja, miért adjátok el, de ez egy másik téma).A színeket, formákat és anyagokat, a bútorokat és a berendezési tárgyakat, amiket ti gyűjtöttetek, amik nektek tetszenek. Ebbe kellene magát beleképzelni, és mivel nem megy, esetleg érzi, amiért el szeretnétek adni (ha nem azért, mert kinőttétek), elkezd alkudozni, és azt veszed észre, hogy el tudtad ugyan adni a lakást, de a meghirdetettnél alacsonyabb áron. Hiába mondogatod magadnak, hogy elégedett van, ott motoszkál a fejedben, hogy lehetett volna több is, mert a szomszéd utcában hasonló lakást jobb áron adtak el, bár az szépen meg volt csinálva (szándékosan ezt a szóösszetételt használtam, mert mindig ezt hallom és mondom én is ilyenkor). És el is érkeztünk a Home Stagingig.

pexels-photo-276666.jpeg

Ha össze akarom fogalalni a Home Staginget, talán a fent említett szóösszetétel a legmegfelelőbb. Szépen meg van csinálva a lakás. Nem szép mondat, de azt gondolom, minden benne van. Benne van a takarítás, a pakolás, de akár a felújítás is, ha szükség van rá. Olyan, amire azt mondja a leendő vevő, hogy bele tudja magát, a családját, a dolgait, a bútorait, az életét képzelni. Nem jól van energetizálva, hanem meg van csinálva. Fogalmunk sincs a leendő vevő és családja mindenféle adatairól, nem tudjuk, neki milyen lakás volna megfelelő a jelenlegi élethelyzetében, a céljai elérésének érdekében. Legyen hát bármilyen! Vagy semmilyen! A Home Staging ennél persze bonyolultabb, de a feng shui és a Home Staging közötti alapvető különbség az, hogy az egyik egyedi és személyre szabott, a másik személytelen és figyelemfelkeltően általános, amit be lehet lakni.

Vannak viszont olyan alapvető Feng Shui szabályok, amelyek jól megférnek a Home Staging mellett. Mivel a színekkel kevésbé játszunk a Home Staging esetén, elsősorban az elrendezésekre gondolok. Hiába más a Home Staging és a Feng Shui célja, vannak olyan dolgok, amelyek mindkettő esetében alkalmazhatóak.

Örülök, hogy mindkettőre rátaláltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://ap-homestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr2312695235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása