A lakásod legjobb arca

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Ingatlanfelkészítés - Home Staging

Home Staging kis pénzből

2017. november 08. - AÁ13

Sokan csak addig jutnak, hogy az ő lakásuk nem alkalmas a Home Stagingre, mert nem olyan, mint a szép képeken, a tisztasági festésnél többet kellene rákölteni, de nincs rá keret. Azt gondolják, akkor nem is érdemes nekivágni és egy szalmaszálat sem tesznek keresztbe a lakás jobb eladhatóságának érdekében. Ez hiba, mert akkor is sokat lehet elérni egy lakásban, ha szinte semmit sem költünk rá az időn és az energián kívül.

Tegyük fel, hogy van egy átlagos, lakható állapotban lévő lakásod! Nem omlik rád a fal, de a csövek esetleg cserére szorulnak és a szaniterek sem újak, pénzed viszont nincs a felújításra, mivel talán pont ez az egyik oka az eladásnak. Ilyenkor mi a teendő?

Nyilván nem ez a lakás kerül majd be a lakberendezési magazinokba, nem ez lesz a legcsillogóbb, legszebb lakás a piacon, de ebben az esetben is érdemes vele foglalkozni, a Home Staging alapvetéseit figyelembe véve érdemes kezelésbe venni.

Mire gondolok?

Igaz, hogy felújtásra szorul a lakás, de nincs pénzed rá, viszont szeretnéd megmutatni a benne rejlő lehetőségeket. A ár kialakításánál nyilván figyelembe veszed a lakás alapállapotát, de ha nem veszed kicsit kezelésbe, talán el sem jutsz az ár kialakításához, azaz senki sem fog érdeklődni iránta, hiszen lelakott, romos lakással Dunát lehetne rekeszteni. Ebben az esetben a te dolgod, hogy a sok hasonló lakás közül a tiéd kitűnjön, a tiédet vegyék észre, a tiédben lássák meg azt a lehetőséget, amit ki tudnak belőle hozni.

Ehhez nem kellenek dizájnbútorok, de még nagyon különlegesek sem. Nem kell mást tenned, mint néhány szabályt követni.

1. Először is pakolj el! Nem csak úgy tessék-lássék, hanem mindent pakolj le a polcokról, a komódokról, asztalokról, ágyról, fotelből.

2. Minden olyan bútort távolíts el a lakásból, ami csak a helyet foglalja, de alapvetően nincs rá szükség.

3. Fesd le a falakat egy semleges világos árnyalatra!

4. Helyezd el a bútorokat (de tényleg csak azokat, amire valóban szükség van), mutasd meg a segítségükkel, milyen lehetőségeket, kialakításokat rejt a lakás!

5. Dobd fel a lakást néhány vidám kiegészítővel, képpel! Ne ess túlzásba, hiszen nem azért pakoltál ki, hogy újra telezsúfold.

pexels-photo-298842.jpeg

 

Ne felejtsd el, hogy a cél ebben az esetben az, hogy a lakás ne vesszen el a többi hasonló között, hogy észrevegyék a potenciális érdeklődők, hogy egyáltalán rákattintsanak a hirdetésre, és ne egy legyen a sok felújítandó lakás között. Nem a dizájnlakásokkal kell versenyezni, hanem a hasonló kategóriájúakkal.

Mert olyan nincs, hogy egy lakással nem érdemes foglalkozni.

Ha tetszett, kedvelheted, megoszthatod vagy csatlakozhatsz a Facebook oldalunkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ap-homestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr8912757686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentes nikk 2017.11.10. 12:31:46

Ez nem home staging, hanem annyi, hogy az ember kiganajozza a kecót, mielőtt mutogatná az érdeklődőknek. Home staging itthon nincs, vagy csak ezerből egy luxuslakásnál.

commentes nikk 2017.11.10. 12:35:40

Plusz ugye a posztbéli tanácsok azért is suták kicsit, mert ha az ember még benne lakik az eladósorba került lakásban, akkor nem nagyon tud fullra el/lepakolni mindent, ha meg nem lakik benne, akkor tök fölösleges bármi is bele, alaposan ki kell takarítani, ki kell mázolni fehér diszpóval (nem divatos okkersárgával, terrakottával, miegymással, mert ha a vevőjelölt utálja a színt, eltántoríthatja az egésztől, a semleges fehér a legjobb) és annyi, más nem kell, a vevők leginkább tiszta, üres, a lehetőségeket jól mutató lakásokat akarnak látni.

2017.11.10. 16:28:36

Ez a fessünk ki mindent fehérre vagy világosra nagyon rosszul is elsülhet. Ha a lakás sok éve nem volt felújítva, akkor a repedezett falra vagy a tapétára ráfesteni egy oltári nagy gányolás. A világos fal ha nem szép felületű, akkor semmi értelme. Nekiállni glettelni meg csiszolni meg megint értelmetlen, ha más felújítással nem párosul.
A legjobb tanács, hogy mindenki pakolja el a szarát, a csetreszeit es takarítson ki. Ennyi. Aztán árulja úgy, hogy felújításra szoruló. Ez a legkorrektebb. Ha meg van x millió a felújításra és úgy ítéli meg, hogy megéri, akkor csinálja azt. De a magyar izlést figyelembe véve, jobb ha hozzá sem nyúl.

AÁ13 2017.11.11. 22:33:59

@Hortenz: Átlagos állapotú lakásról beszéltem, ami lakható, nem romos, nem omlik a fal, de kell egy kis alakítás ahjoz, hogy a sok cucctól látszódjon, milyen is valójában, mit lehet belőle kihozni.

AÁ13 2017.11.11. 22:37:18

@commentes nikk: Nem értek egyet. Akkor is fel lehet készíteni egy lakást az eladásra, ha benne laknak. Igen, amikor jön egy vevőjelölt, az éppen elöl lévő dolgokat el kell pakolni, de azt gondolom, hogy aki tényleg el akarja adni a lakását, de nem tud másikba menni, kibírja azt az időt.

commentes nikk 2017.11.14. 11:44:12

@AÁ13: nem azt állítottam, hogy nem lehet felkészíteni benne lakva, hanem hogy benne lakva nem lehet full kiüríteni, ezt írtad ugyanis: "Nem csak úgy tessék-lássék, hanem mindent pakolj le a polcokról, a komódokról, asztalokról, ágyról, fotelből." - na ezt próbáld meg kivitelezni úgy, hogy ott laksz. Ágy, fotel, asztal, még csak-csak, de mondjuk hová tegyem a 450 könyvemet, 200 dvd-met, 50 dísztárgyamat a polcokról? Egy a lényeg, rend és tisztaság legyen, egy lakott lakás esetében a kiürítés egyszerűen hülye tanács.

AÁ13 2017.11.30. 12:45:39

@commentes nikk: El kell dönteni, hogy el akarod-e adni a lakást a lehető legjobb áron vagy csak el akarod adni. Ha eldöntötted, hogy eladod, méghozzá minél rövdebb idő alatt, akkor nem értem, miért nem lehet bedobozolni a cuccokat, mintha máris költöznél. A könyvek és a DVD-k pont abba a kategóriába esnek nálam, amire az értékesítés ideje alatt nincs szükség. A minennapi használati tárgyakat el lehet pakolni arra a kis időre, amíg valaki megnézi a lakást.
süti beállítások módosítása